Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!





Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday 29 October 2008

New York, here I come!

Ik heb al eens eerder reclame gemaakt voor het bedrijf waar ik werk (Dow Jones). Ik heb het er reuze naar mijn zin! Tuurlijk zijn er wel eens dingen waarvan ik denk "hmmm", maar het feit dat ik thuis kan werken, mijn uren min of meer zelf kan bepalen, bovenop mijn salaris ook nog´s lunchgeld krijg, maakt me toch echt een happy employee! Het is lastig om een goede baan in Barcelona te vinden waar je ook nog´s je huur mee kan betalen... maar het is mogelijk! Ik kreeg deze baan pas na drie jaar in callcenters te hebben gewerkt. Drie lange jaren van slikken, soms stikken en verbaasd staan van de debiele regelstjes die ze daar hanteren... zoals de totaal verkeerde mensen promoveren (Citibank) of plotseling de bonus voor het werken op feestdagen halveren (Sitel).

Ik ben van plan nog lang bij mijn huidige baan te blijven. Twee weken geleden kreeg ik te horen dat ik (op eigen verzoek) Product Testing Specialist was geworden. Het betaalt niets extra, maar geeft me wel de mogelijkheid een vinger in de pap te hebben als het gaat om de systemen waar we mee moeten werken. Prettig! En vandaag kreeg ik te horen dat ik op kosten van de baas een cursus engels mag doen waarmee ik in maart 2009 mijn "Cambridge First Certificate" kan halen. Altijd handig! Mijn engels is goed, zeer goed denk ik zelf, maar met schrijven (vooral formeel schrijven) heb ik soms nog wel´s problemen, en dat verbeteren kan ik de toekomst weer van pas komen...

Eén van de dingen op mijn toekomstlijstje is namelijk een tijdelijke verhuizing (van ongeveer een maand) naar New York om daar een tijdje te gaan wonen en werken. Ik ben nu hard bezig een geschikte huis te vinden maar met Amerikanen als huisgenoten nu en Craigslist moet dat geen probleem zijn! Dit jaar zitten er geen wilde reisjes meer in... behalve het Sinterklaasweekend (waar ik vandaag al voor geshopt heb) dan en kerst in Nederland bij mijn zusje & kids.

Stay tuned!

Hulde aan Sari!

Helemaal vergeten!



En op zondag liep Sari (helemaal links, met kater!) de Carrera de la Mujer tegen borstkanker..... Jaha, dat doe ik - ondanks mijn voorliefde voor de gym en vier-hoog-zonder-lift-wonend - haar niet na!

(Anouk en Esther B. waren vroeg opgestaan om Sari aan te moedigen)

Tuesday 28 October 2008

Dennisbier

En toen ontdekte Maurice Dennisbier...

Oh my god!!!!!

Kijk en luister zelf maar.

Hoe Carles Vodka ter wereld kwam...


Afgelopen weekend vierden wij (de schoonfamilie en ik) de verjaardag van Marije. Zij werd - net als ik - overladen met kado´s en kreeg tranen in haar ogen bij het lezen van Carles zijn bijdrage in het vriendenboek.


We aten in Market en gingen opnieuw naar 7Sins, mede dankzij het feit dat we er de vorige keer (met mijn verjaardag) zulke heerlijke wodka hadden gedronken.... Om deze traditie erin te houden, had Dennis al voor zijn komst gezorgd voor echte Carles Vodka (omdat Carles later weer heel veel spijt had gehad van het aannemen van Dennis Vodka) zodat ook deze avond bij aanvang niet meer kapot kon.


We dansten, lachten, dronken (maar veel minder dan de vorige keer?), kletsen en poseerden maar al te graag voor de camera...


En ondanks dat Carles die avond de BOB was, bleven de uitwerkingen van de Carles Vodka in de familie dankzij tegen-de-deur-lopende-tweelingbroer... Nou moe!

Sinterklaas komt naar je toe deze zomer!

Het Sinterklaas-weekend is geboekt! Wij, Anoek, Anoek, Anne, Maurice, Bart, Ingrid, Esther B., Pol, Helmi, Marije, Carles, Rico en Vincent W. gaan 5 - 6 -7 - 8 december naar een huisje buiten Barcelona om daar Sinterklaas te vieren. De lootjes zijn inmiddels getrokken en op het dobbelen wordt geoefend, nu is het voornamelijk voorpret en oefenen met rijmen (hè Bart?!).

Hier wat foto´s van ons Sinterklaas-onderkomen...

Thursday 23 October 2008

Andere baan open voor Nederlander(se)

Kreeg ik via de mail binnen van mede-Nederlander Martijn (kijk ook op mijn Bedrijvenlijst voor meer info over HP):

GEZOCHT: International Sales Support Coordinator (Benelux)

Gevraagd:

- Nederlands (moedertaal) en vloeiend Engels.
- Universitaire opleiding in Business administration, Economie, of vergelijkbaar.
- Afstudeerdatum ná 2005.
- Maximaal 1 jaar werkervaring.
- Zeer vaardig met de computer (Office, intranetapplicaties, ervaring met SAP is een plus.)
- Een oplossingsgerichte mentaliteit, focus op klanttevredenheid.

Geboden:

- Een interessante fulltime baan in de channeldistributie van het grootste IT bedrijf ter wereld.
- Een internationaal team met jonge collega's uit heel Europa.
- Een tweejarig HP contract, met mogelijkheden tot groei.
- Beginsalaris: 19.000-22.000 euro bruto, afhankelijk van (stage)-ervaring en opleiding.
- Een zeer aantrekkelijk pakket aan benefits zoals gratis particuliere ziektekostenverzekering en maaltijdsubsidie. Korting op HP producten.

Meer informatie over de baan:

Als Sales Support Coordinator werk je als contactpersoon voor distributeurs (channel partners) van HP in de Benelux. Deze distributeurs bestellen HP producten in grote volumes, en het is jouw taak om te zorgen dat het proces van "order to delivery" soepel verloopt, en om eventuele problemen op te lossen.

Via e-mail en telefoon heb je dagelijks contact met de distributeur, met HP in België en Nederland, met de supply chain, logistiek, en met vele andere afdelingen van HP in Europa en Azië die bij sales operations betrokken zijn.

Het werk is onder te verdelen in 3 gebieden:
- Ordermanagement: backlogmanagement, behandelen van escalaties, spoedgevallen, invoicing issues.
- Financial claims: behandelen van financiële claims die door de distributeur worden ingediend om speciale discounts te verrekenen
- Physical claims: behandelen van schadeclaims: mis-shipments, transportschade, defecte producten etc.

Alle processen zijn in hoge mate geautomatiseerd en worden beheerd via online systemen, waaronder SAP. De Sales Support Coordinator monitort deze processen, en komt in actie als ergens een kink in de kabel zit of een uitzondering behandeld moet worden.

Je werkt in een internationale, dynamische omgeving, waar het gaat om snelheid en grote volumes. Stressbestendigheid en een oplossingsgerichte mentaliteit zijn dan ook een must voor deze job.

HP Sant Cugat beschikt over een uitstekend bedrijfsrestaurant waar je tegen een kleine vergoeding een uitgebreide lunch kunt nuttigen. Verder zijn er gratis sportfaciliteiten (fitness, voetbalveld, tennisbaan, basketball, volleyball) en kun je met korting HP producten aanschaffen.

HP is gevestigd op bedrijventerrein Sant Joan bij Sant Cugat, gemakkelijk bereikbaar per auto en openbaar vervoer (30 minuten met de trein vanaf Plaza Catalunya, in hartje Barcelona).

Ben je geïnteresseerd, stuur mij dan je CV, en we nemen contact met je op.

Met vriendelijke groet,

Martijn van Rooijen
Teamlead Benelux Operations
martijn.van-rooijen AT hp.com

Friday 17 October 2008

Baan voor Nederlanders in Barcelona

*** Op zoek naar een baan waarbij je GEEN Spaans hoeft te kunnen? Neem dan een kijkje op mijn bedrijvenlijst! Succes! ***

Ingezonden mededeling:

(ik heb het bedrijf Derka niet, lees daarom ook de offerte door en daarna mijn extra punten die ik via de medewerker van Dekra te weten ben gekomen)

DERKA is looking for Dutch Natives for an international client:

Customer Services /Call Center

The main task is to maintain client relationships through product support over the phone; respond to incoming calls and email, manage effectively all incoming incidents in a customer service environment.

Requirements:

- Dutch Native Level
- English High level (Spanish is not required)
- Strong communication skills
- Good computer skills

We offer:

Immediate incorporation / Long term contract directly with our client company
Good economic conditions (approx. 16.500 per year)
The work is located in Barcelona Center
Monday to Friday / 35 hours per week

If you are looking for a challenge in a dynamic organization then please send your CV to:

Seleccion1bcn@dekra-empleo.es
Rambla de Catalunya, 20 entl. 1ª
Tel: 902 050 779
www.dekra-empleo.es

Let op!

* het gaat om 14 betalingen per jaar, dus niet 12
* secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bonussen etc dien je zelf met de werkgever te onderhandelen (...)
* het kan dat je ook weekenden moet werken, maar ook dat dien je met de werkgever te onderhandelen
* pauze van een uur
* je krijgt eerst een contract van 2 maanden bij de client en daarna wordt deze verlengt
* je valt onder de Convenio van de Telemarketing, helaas niet één van de beste..., klik hier om deze te downloaden (alleen in het spaans)

Mijn gevoel zegt dat het hier om Sellbytel gaat, echt niet het allerslechtste bedrijf, maar wel wel met hele lage (start-) salarissen.

Succes in ieder geval!

PS Laat me - als je gesolliciteerd hebt - even weten hoe het was om een beter beeld van Derka te krijgen en natuurlijk om welk bedrijf het nu gaat!

Monday 13 October 2008

Van Barcelona naar Benidorm?!

Afgelopen weekend ben ik heel veel dingen te weten gekomen. Niet alleen dat ik super leuke & goede vrienden heb, dat je hele familie in huis hebben best wel een beetje zwaar is, dat Carles niet goed maar ook gek is, maar ook dat opa een oogje opAnouk heeft (of andersom), wodka echt dodelijk kan zijn en dat ik dus van Barcelona naar Benidorm verhuis.... Dit laatste zal hoogstwaarschijnlijk onder dwang gebeuren, want Benidorm lijkt me helemaal niets!

Maar laat ik bij het begin beginnen.

Afgelopen donderdag vierde ik mijn 35ste verjaardag. Om mijn 36ste levensjaar goed in te luiden, had ik ongeveer mijn hele familie (pappa, vriendin van pappa, zusje, oom en opa) over laten komen uit Nederland èn mijn vriendengroep al maanden bestookt met mails (en dreigementen) zaterdagavond vrij te houden. Na aankomst van pappa en Marja donderdag; zusje, oom en opa vrijdag, konden zaterdag de festiviteiten beginnen.


De familie op een rij op weg naar de stad (met mijn zusje achter de camera)


´s Middags had ik een wandeltour bij Orange Monkey Tours geboekt om mijzelf, familie, surrogaatmoeder Esther en Ingrid op een niet toeristische stadstour te trakteren. Winkelen was verboden en doolopen verplicht, want tussen het middag- en het avondprogramma zat maar twee uur om naar huis te gaan, douchen, om te kleden en op te tutten. Vooral ik bleek slachtoffer van deze strakke planning want toen ik net had besloten wat ik aan zou trekken (ik had weer´ns niets in de kast hangen vond ik zelf), bleek dat we nog maar vijf minuten hadden voor we weer naar de stad moesten gaan. Als een kip zonder kop heb ik toen vijf minuten door mijn huis gerend om zowel mijn familie als mijzelf te mobiliseren want op je eigen feestje kun je natuurlijk niet te laat komen.

En wat voor feestje!!! Ik heb zelden zo´n leuk feest gehad. Voor het eten hadden we al de nodige flessen wijn op zodat de sfeer er voor het voorgerecht al inzat. En nog voor het voorgerecht kreeg ik al het gecensureerde (“omdat je familie erbij is”) gedicht in super fotocollage cadeau. En ja, daarin stond dus dat ik moest eindigen in Benidorm met deze en gene als ik de respectabele leeftijd van 70 jaar bereikt zou hebben. Echt never nooit niet! Dan liever Torremolinos hahaahhaa. (ik ben overigens nog steeds heeeeel erg benieuwd naar de ongecensureerde versie). Tussen elke gang kreeg ik steeds een nieuw super cadeau gepresenteerd. En echt hulde voor de inkopers want echt waar, gisteren hield mijn oude staafmixer er meteen mee op! (de waterfilter staat inmiddels ook zijn werk te doen).


De gecensureerde versie wilde ik eerst even lezen voordat ik ´m hardop zou voorlezen (dames: ik zit nog steeds te wachten op de ongecensureerde versie!)





Ook tijdens het eten ging de lol van kwaad tot erger. Er werd niet alleen luidkeels “Lang zal ze leven” (en alles waar daar op lijkt) gezongen, maar kreeg Carles ook Hans Klok in zijn bol door slingers uit zijn mond te laten verschijnen.... (en oja, die werden eerst over de hele tafel uitgegooid, hoe meer jarig kun je je nog voelen?!!!)

Ik geloof dat ze in het restaurant Flamant (aan C. Enrico Granados, heel erg de moeite waard en zeer betaalbaar!) heel blij waren dat we weer op tijd weg moesten naar het volgende onderdeel van de avond: Cava drinken in de bar 7Sins. Maar eerst moest opa nog op gepaste wijze op de taxi werden gezet... en daar zorgde Anouk weer op haar gepaste wijze voor (zie foto´s). Het enige wat mijn opa kon uitstamelen in de taxi was dat ik “echt leuke vrienden had”. Ja hahaha, dat zou ik dan ook zeggen...



Opa hapt naar adem....


en.... jajajaja, die opa van me is nog heel vitaal....

In de bar (ook zeer de moeite waard, in C. Muntaner, erg aardig personeel en prima prijzen) werd de sfeer nog vrolijker..... Ik had behoorlijk wat flessen Cava laten aanrukken, maar Dennis deed daar een schepje bovenop door iedereen continu van shotjes wodka te voorzien. Ik heb met pijn en moeite af en toe kunnen weigeren, maar anderen (ik noem geen namen) konden de charmes van Dennis (ook wel "kloon" in de volksmond) niet weerstaan waardoor sommige van ons, ´s nachts de wc pot iets te vaak moesten omhelzen.


Ik vind het moeilijk de dag en de avond goed te omschrijven, ook omdat ik zelf in de bar lichtelijk was aangeschoten en omdat de sfeer die er was niet te omschrijven was. Het was gewoon super. En geweldig! Mijn familie heeft me de volgende dag (ja, ook bijna allemaal met kater hahaha) gezegd hoe leuk het was en hoeveel geluk ik met de mensen hier in Barcelona om me heen heb....

Nadat ik zelf gisteren om tien uur weer instortte (dankzij mijn lieve zusje heb ik twee keer op de bank geslapen... ze had me de eerste nacht in mijn slaap zo lopen duwen, dat ik de tweede nacht het niet meer aandurfde naast haar te gaan liggen...), stond ik vandaag fris en vrolijk op en heb ik een super relaxe dag gehad. Samen met “het” zusje ben ik naar Parc Guell en het strand geweest waar het echt overheerlijk was. Zij staat nu onder de douche, terwijl anderen van een wodka feestje genieten (God straft meteen hahahaha).



Morgenochtend heb ik het huis weer voor mezelf (mijn zusje vertrekt om 5.15 uur) en dan is het puinruimen, schoonmaken en ontzettend nagenieten!!!

Tot het volgende feestje!
(over 2 weken met Marije´s verjaardag joehoe!)

P.S. Als je op de foto´s klikt, krijg je ze in het groot!

Wednesday 8 October 2008

Weblog in Barcelona

Deze kreeg ik vandaag toegestuurd van Eric, één van de mede-Nederlanders in Barcelona. Vond hem errug grappig....


En ja, ik weet het, de laatste tijd zijn mijn blogs misschien wat minder interessant, maar ik ben heel druk met een paar dingen waar ik binnenkort meer over kan vertellen....

In ieder geval dit weekend heel veel nieuws vanuit Barcelona over mijn 28ste (hahaha) verjaardag met familie (vader, vriendin van vader, zusje, oom en opa: van 82 jaar!!!) en vrienden!

Monday 6 October 2008

Persoonlijke coach nodig?

Brenda Burki is psycho-lichamelijk therapeute, personal coach en doet verder aan baby massage, reflexologie, gezichtsgymnastiek etc. Ik heb haar afgelopen vrijdag bij de "Nederlandse" avond ontmoet en ze is helemaal ok! En totaal niet zweverig ofzo. Ik denk dat ze je echt goed op weg kan helpen mocht je dat nodig hebben natuurlijk!

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar haar webpagina.
Blog Widget by LinkWithin