Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!





Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday 30 November 2010

Björ en Thor zoeken een nieuw huis - Barcelona - dringend!


Björ en Thor zijn twee broertjes van zo´n 2 maanden oud en zoeken met spoed een nieuw huis (of twee) in Barcelona en omgeving. Mail met Mirande via miranda_rdam AT hotmail.com als je meer info wilt en/of geïnteresserd bent.

Thanks!

Saturday 27 November 2010

Stage - stages bij Cruising Barcelona

Bij Cruising Barcelona zijn ze voor 2011 op zoek naar nieuwe gidsen en stagiaires!

Voor de stage geldt dat je studie toerisme, hospitality, event management of marketing communicatie kan zijn. Cruising Barcelona is Ecabo erkend en het mogen tussenstages of afstudeerstages zijn.

Het gaat om 40 uur in de week voor een minimale periode van 12 weken, liefst voor langere periodes (4 of 6 maanden). De stage vergoeding ligt tussen de € 50 en € 75,- per week, afhankelijk van je opleiding en/of je leeftijd.

Ze hebben meerdere stageplekken beschikbaar voor de periode van begin februari 2011 tot (en met) november 2011.

Neem voor meer informatie contact op met Mahrou Raisani via mahrou AT cruisingbarcelona.com.

Succes!

Thursday 25 November 2010

Barcelona - nationale feestdagen voor 2011

Een beetje vroeg, maar altijd fijn om te weten: de nationale feestdagen voor 2011 voor Barcelona:

1 januari
6 januari
7 maart
22 april
25 april
13 juni
24 juni
15 augustus
24 september
12 oktober
1 november
6 december
8 december
26 december

11 september valt op een zondag, net als 25 december :(

Lekker eten in Barcelona (en betaalbaar)

Twee weken geleden kreeg ik een mail van Michiel, of ik een keertje wilde komen proeven bij Belgious. Ik had nog nooit van ze gehoord en dacht, waarom niet, want ik hou immers van lekker eten!

Dus na wat shoppen, deed ik Belgious in C. Avinyó aan. En het was lekker! Ze hebben 101 verschillende smaken ijs waarvan ik er ongeveer 99 geproefd heb. Goed ijs: niet van dat chemische spul, maar ijs dat echt smaakt zoals het hoort: naar de smaak en niets anders.

Van alle smaken, vond ik alleen het wasabi-ijs niet echt super: dat vind ik koud gewoon niet lekker smaken, maar voor de rest heb ik mijn vingers afgelikt bij de smaken mango, tijm (heel apart!), speculaas (echt te yummie!!!) en tiramisu.

De smaak Roquefort heb ik overgeslagen aangezien ik niet van deze kaas hou. Helaas was het parmezaan-ijs op ;(

Maar dat was niet alles, daarna kreeg ik pannekoeken voor mijn neus: niet de zoete versie, maar met verse basilicum, mozarella, tonijn, ham etc etc. Ook weer helemaal niets mis mee. En voor de prijs hoef je het niet te laten: ze kosten tussen de 3 en 6 euro.


Michel (dè oprichter) vertelde me dat ze nu ook met catering zijn gestart, ideaal voor een kinderfeestje of als welkome afwisseling op je bedrijf als je pan con tomate ´s een keer wil overslaan....

Je vind Belgious in barrio Gotico, Avinyó 50 en binnenkort openen ze ook een winkel in Poble Nou.

Meer informatie vind je op hun website.

Oja, alle producten zijn natuurlijk! Daarnaast zijn alle pannekoeken glutenvrij en is er ook ijs op basis van soja melk verkrijgbaar ;)

Friday 19 November 2010

UPDATE over stakingen openbaar vervoer

(ik ben een beetje druk dus kon niet eerder updaten, sorry daarvoor!)

Uiteindelijk waren de stakingen die ik had aangekondigd, niet doorgegaan. Fijn! Maar nieuwe stakingen staan wel weer gepland voor 22 & 24 november. Hou onderstaand bericht maar aan qua tijden ;)

Wednesday 17 November 2010

Meer stakingen in het openbaar vervoer - Barcelona

Morgen en overmorgen gaan de machinisten staken... Dat betekent voor de Cercaníes in de spits (tussen 6 - 9 uur, 14 - 16 uur en 18.30 - 20.30 uur) dat er maar 75% van de normale hoeveelheid treinen rijden. Op alle andere uren moet je maar 50 - 60% verwachten.

Wat betreft de Rodalies, daarvan rijdt in de spits (6 - 9.30 uur en 17- 20.30 uur) maar tweederde van de treinen en de rest van de dag maar eenderde.

Voor alle ander de treinen (zoals de AVE) wordt aangeraden even te bellen met 902 41 00 41 of even het rooster op deze webpagina te bekijken (al leert mijn ervaring dat die zonder stakingen al vaak niet klopt...)

Succes als je gaat reizen de komende dagen!

FGC-medewerkers gaan weer staken - Barcelona (treinen)

Vandaag zullen de medewerkers van de FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, een soort van regionale trein in en rondom Barcelona) weer gaan staken: tussen 12 - 16 uur gaan de deuren weer op slot. De medewerkers prosteren tegen het besluit van de overheid om hun salaris met 5% te korten. 22 en 24 november zal er opnieuw gestaakt worden. Hier kun je naar de webpagina van de FGC.

Thursday 11 November 2010

En het is weer bijna tijd voor het wijnproeven - Barcelona

Eén van de leukste activiteiten op straat - het wijnproeven in de wijk La Ribera (el Borne) - staat weer voor de deur. Pak pen en papier er maar bij!

Dinsdag 23 november vanaf 17.00 - 21.00 uur in C. Agullers, C. Consellers y C. Canvis Vells. Meer informatie op www.vilaviniteca.es (even linksboven op Caldendario de Catas klikken). Kosten € 5.

Friday 5 November 2010

NIET naar de Paus - Barcelona

Als je net als ik, gek wordt van het nieuws over de Paus (waar ie slaapt, hoeveel uur ie precies in Barcelona is, welke straten afgesloten worden of hoeveel een balkon met uitzicht op de Paus kost) en de Paus zelf, dan heb ik hier een paar alternatieven om het weekend Paus-vrij door te komen!

Barcelona Jazz Festival

Barcelona International Boat Show

IN-EDIT Filmfestival

Daarnaast zijn er leuke dingen te zien in de MACBA en het CCCB (o.a. World Press Photo 2010)

Veel plezier!

Monday 1 November 2010

Naar de begraafplaats - Montjuic - Barcelona

Daar lig je dan, na een lang leven gezwoegd te hebben, eindelijk uit te rusten op je laatste bestemming. En dan dondert er een bus voorbij. En een auto. En nog een bus en nog meer auto´s.... Ik wist wel dat je met de auto op de begraafplaats zelf kon komen, maar boy oh boy, als je in de rij hier beneden op de foto ligt, heb je alles behalve rust. Wel handig als je een graf wilt bezoeken, je kunt je auto recht voor de deur parkeren ;)




Toen ik over de begraafplaats liep, viel mijn oog op een wel hele bijzonder graf: knal roze met twee levensechte standbeelden er op. Dat is nog ´s goed uitpakken dacht ik bij mezelf. Wauw. Maar toen kwam ik bij het graf der graven terecht: een glazen huis bepakt met rode rozen en vol met marmeren grafstenen. En daarop levensechte foto´s, allemaal van mannen: één oude man, drie jonge mannen. En alles was echt spik en span, het glinsterde gewoon. Meer wauw. Respect!

Todat de politie eraan kwam en ik ze hoorde zeggen "Nee, hier is niemand meer, iedereen is weg". Op dat moment zag ik ook een schoonmaakemmer net achter het graf staan en wat schoonmaakmiddelen op een graf verderop. De bezoekers waren inderdaad net weg of beter gezegd in allerijl vertrokken. Opgejaagd worden terwijl je je doden eert, dat deed me denken aan een scène uit mafia films. Nog maar ´s ´n keer de foto´s en de namen bekijken...



Nog wat andere impressies:



Blog Widget by LinkWithin